Vaxning

 Bra att tänka på

Det är nödvändigt med upprepade vaxningstillfällen, utan rakning i mellan tillfällena, för att uppnå ett långvarigt resultat. I början kan det därför krävas att man vaxar sig lite oftare, kanske med någon veckas mellanrum!

Succesivt tröttar man ut hårsäckarna mer och mer, vilket innebär att en vaxning håller sig 4-8 veckor.

Hårväxten minskar efter en längre tids vaxning och utväxten blir också mycket mjukare än vid rakning. En vanlig myt är att man får kraftigare hårväxt efter vaxning, vilket inte alls stämmer!

Inför vaxning

Det är en bra ide att ha skrubbat det område som ska behandlas, detta för att ytsmutsen och döda hudceller ska försvinna och ge en ren yta. Det är även bra att hålla området återfuktat, genom regelbundet smörja in med en hudkräm.

Vid vaxning bör hårstråna vara minst 0,5 cm för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Kortare strån kan ha svårt att fästa i vaxet, vilket betyder att de inte följer med.

Efter vaxning

Tänk på att man ej bör duscha inom de närmaste timmarna. Helst inte förrän dagen efter. Man bör dessutom undvika alla typer av parfymerade produkter på det vaxade området under 24 timmar, likaså att inte bada i klorvatten. Detta pga att hårsäckarna är öppna och huden väldigt känslig för beröring och smuts. Det kan uppstå inflammation om man inte föjer rekommendationerna.

Mycket viktigt

Att tänka på är även att man inte bör sola de närmaste dagarna, helst inte på en vecka. Detta kan vara bra att veta om man planerar en vaxning innan en solsemester. När man sedan vistas i solen efter vaxning är det extra viktigt med solskydd.